17 Aralık 2014 Çarşamba

Floransa gezi notları: Bölüm 2


Floransa'da gezilecek yerler hakkında bilgi vermeye başlamadan önce genel olarak dikkat edilmesi gereken bazı şeyler de var. Bunlardan biri de İtalya'nın birçok şehrinde bulunan afrika kökenli sokak satıcıları. Diğer şehirlerde bu konuda sıkıntı yaşamadık ama Floransa'da heyecanlı dakikalar geçirdik sayelerinde. 


Domuz pazarı yakınlarında dolaşırken yanımıza bir satıcı yanaştı ve birşey almak istemiyoruz dememize rağmen bir türlü peşimizi bırakmadı. En son o kadar yanaştı ki bize biraz korktuk açıkçası. O sırada eşimin eline küçük bir paket bırakmış meğerse (tahminimize göre uyuşturucu türü birşeydi) ve zorla satmaya çalıştı bunu. Eşim de paketi yere attı ve hızla uzaklaştık oradan (Genova'da göstere göstere satıyorlardı bu tip şeyleri ama orada bu kadar ürkmemiştik). Daha sonra ben alışveriş için bir mağazaya girdim. Tam ödemeyi yapacaktım ki cüzdanımın çantamda olmadığını fark ettim. Panik içinde elimdekilerle beraber eşimin yanına dışarı fırladım mağazadan. Satıcı kız da peşimden tabii (alıp kaçacağım sandı sanırım). Durumu anlatınca bu sefer sakinleştirmeye çalıştı beni. En son sırt çantasının dibinde bulduk cüzdanı ama o arada ciddi panik oldum ben. Derdim paradan çok içindeki kartlar ve kimliklerdi. Yanımıza yanaşan satıcı aldı kaşla göz arasında sandık cüzdanı. Demem o ki hep bahsedildiği gibi bir hırsızlık yaşamadık İtalya'da allaha şükür ama o paket bırakma ve cüzdan bulamama korkusu yetti de arttı bize. Siz de dikkat edin bence sokaklarda dolanırken.

Floransa gezilecek yerler


Signoria meydanı (Piazza della Signoria)

 Davut Heykeli

 Sabine kadınlarının kaçırılması

Perseus Heykeli

Bu meydan Floransa'nın en ünlü meydanı. Meydanı bu kadar ünlü hale getirense içinde bulunan heykeller. Michelangelo'nun ünlü "David - Davut" heykeli (burada bulunan kopyası. Gerçegi Floransa sanat akademisinde), Ammanato'nun eseri "Neptün heykeli ve çeşmesi", "Perseus heykeli" ve tek parça mermerden yapılan "Sabine kadınlarının kaçırılması" heykeli bu meydanda bulunuyor.

Palazzo Vecchio




Signoria meydanında bulunan Palazzo Vecchio 14.yy'da Senyorların yönetim binası olarak, ardından da Medicilerin sarayı olarak kullanılmış ama günümüzde belediye binası olarak kullanılıyor. 34 metrelik çan kulesi ile oldukça ihtişamlı bir yapı olan binanın ön cephesinde bulunan balkon Hannibal filminde de kullanılmış. Belediye binası olarak kullanılsa da bazı bölümleri ücret karşılığı belli saatlerde gezilebiliyor.


Piazza della Repubblica




Burası Romalıların forum olarak kullandığı dönemden beri şehrin en önemli meydanlarından biri olmuş. Meydanın ortasında bulunan atlı karınca ve çevresindeki cafeler nedeniyle daima cıvıl cıvıl olan alan görülmesi gereken yerlerden biri...


Bu arada 50 Eu karşılığında Floransa Kart alırsanız 3 gün boyunca 50'den fazla müzeyi - galeriyi sıra beklemeden gezebilir, otobüslerden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Detaylı inceleme ve müze listesi için Firenze Card'ın internet sayfası 

http://www.firenzecard.it/?lang=en

Diğer Floransa yazıları için
http://tatilname.blogspot.com.tr/2014/12/floransa-gezi-notlar-bolum-1.html

http://tatilname.blogspot.com.tr/2014/12/floransa-gezi-notlar-bolum-3.html

Ayrıntılı Floransa ve diğer gezi fotoğrafları için ana sayfada bulunan İnstaram adresini takip edebilirsiniz...

Hiç yorum yok: