9 Ekim 2008 Perşembe

Akçakoca



Akçakoca gerçekten sevimli bir sahil kasabası. Yazın çok keyifli ve denize girmek için kaçırılmayacak bir yer olduğuna eminim. Ama gittiğimizde (eylül - ekim ayları) inanılmaz bir fırtına vardı. Birşeyler içelim diye mola verdiğimiz otelde dışarıdaki sandalyeler bile havalarda uçuyordu. Aman taşımayalım ne gerek var derken Zonguldaktan yağmurluk aldığımıza şükretmeye başlamıştık. Yine de sahile vuran dalgaların heybeti görülmeye değer güzellikteydi. 

Nerede kalınabilir: 

Otel Akçakoca - www.otelakcakoca.com.tr

2 yorum:

mirza dedi ki...

:) Zordur Karadeniz... Bence birde yazın tam fındık zamanı gitmelisiniz. O hırçın dalgaların güzde vurduğu sahili görmelisiniz. İnsanlarının ne kadar geleneklerini koruduklarını ve akşamlarını. Eylenmek horonla ve türkülerle. Belki bir Ege kasabası ya da bir bir insan seli yoktur ama, fotoğraf karelerinize takılacak çok güzel yerler vardır ve yüzler. Yüzlerin hariyası, kemençenin nağmelerinden insanların vücut dillerindeki coşku... Hiddetide dinginliğide bir başka güzeldir.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Sevgili Mirza, öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Karadeniz hakikaten zor ama bir o kadar da muhteşem. Geçen yıl yaptığım Karadeniz gezisinden sonra aklımdan çıkmayan biryer oldu. Daha önce karadenizden bu kadar da etkileneceğimi hiç ummamıştım. Sonbaharını gördüğüm için yazını hatta kışını da en kısa zamanda görmek istiyorum. Gelecekte yaşamak isteyeceğim iki yerden birisi oldu bu muhteşem bölge. İnsanları, doğası ve coşkusuyla...
Sevgiler...