3 Mayıs 2019 Cuma

Konutkent Doğa Dostları Parkı

Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. Blogumu takip edenler bilirler bir süre önce ikiz bebeklerim oldu. Bebekler prematüre doğdukları ve ilk zamanlar zorlu bir süreç atlattığımız için gezilere epey ara vermek zorunda kaldım. Şimdilik kısa mesafeler dışında bebeklerle pek seyahat edemediğimiz için ağırlıklı olarak Ankara içi ve çevresi gezilerimiz oluyor. Blogun yeni bölümlerinden biri de "Bebeklerle Seyahat" hatta "İkiz Bebeklerle Seyahat" olacak.



İlk olarak yazmak istediğim yerlerden biri Çayyolu Konutkent'de bulunan bence pek kimsenin de bilmediği "Doğa Dostları Parkı".

Bir kaç defa kurtarıcım olan bu park eminim havalar güzelleşti, çocuğumu nereye götürsem? diye kara kara düşünen birçok anneye de kurtarıcı olacaktır.



Konutkent 2 C kapısından girdikten sonra hemen solunuzda minik bir yol göreceksiniz. İşte park o yolun sol kısmında bulunuyor. Doğa Dostlari Parkı Pazartesi günleri kapalı, diğer günlerde de sabah 10 ile 17.00 arasi açık. Giriş ücretsiz.

Parkın içinde salıncak, kaydırak gibi standart park aletlerinin yanı sıra trambolin, tırmanma ipleri, tahta köprü ve tahta bir ev de var. Bunların yanında keçi, çeşitli kuşlar, tavşan, kedi gibi hayvanlara da ev sahipliği yapıyor park. Kışın güneşli bir günde gittiğimizde yerler toprak olduğu için her yer çamurdu ve parkın tombik kedileri bebek arabamızı yatak niyetine kullanıp çamur içinde bırakmıştı. Geçen hafta ise hava çok güzel ve güneşliydi. Bu güzel havaya bonus olarak keçi, kedi ve tavşanlar yavrulamıştı.



Ben bu parkı çok beğendim. Kızımın hayvanlar, oğlumun da kaydırak vs. gibi kısımları çok hoşuna gitti. Yakınlarda oturuyorsanız ve değişik bir yer arıyorsanız parkı tavsiye ederim. Küçük bir alan olmasına rağmen keyifli, sevimli ve temiz bir park.

Hiç yorum yok: