24 Ekim 2009 Cumartesi

Kırgızlar Türbesi / İznik


Yenişehir Kapı dışında surlardan 250 m. ileride İznik-Yenişehir asfaltının sağındadır. İznik'in Türkler tarafından fethi sırasında yararlılıklar gösteren Kırgız Türklerinin anısına, Orhan Gazi tarafından 1331 tarihinde inşa ettirilmiştir. İçinde yedi büyük ve bir çocuk lahdi bulunmaktadır. Türbe, mimarisi ile kalem işi süslemeleri bakımından büyük değer taşır.

5 yorum:

Seyyar Dünyam dedi ki...

Merhaba
İznik'te eşimin ailesinin yazlıklarının bulunması nedeniyle sık sık gittiğim ,çok da keyif aldığım bir yer.
Eğer merak ederseniz Afrika'dan başlayarak yaşadığım yerleri anlattığım blogum
seyyardunyam.blogspot.com
Sevgiler

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Merhabalar, hoşgeldiniz bloguma. İznik hakikaten de çok güzel bir yer. Bu konuda çok şanslısınız. Blogunuz ise gerçekten çok güzel. En kısa zamanda oturup yazılarınızın tamamını okumak amacındayım. Ellerinize sağlık, bol bol gezi yazılarıyla görüşmek üzere. Sevgiler...

Seyyar Dünyam dedi ki...

Teşekkür ederim, ben de takipteyim
Sevgiler

Hürrem Sultan dedi ki...

slm,
tesadüf eseri girdim bloğuna veeee süper oldu :) tam bir gezi tutkunuyum ve gitmek istediğim birçok yere otele gitmişsin şimdi senin tecrübelerinden gönül rahatlığıyla yararlanabileceğim:)
görüşmek dileğiyle...

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

@ Hürrem Sultan, kusura bakma uzun zamandır çeşitli sebeplerden dolayı blogla ilgilenip, yazına cevap veremedim. Umarım faydalı olabilmişimdir. Yeni yazılarla yakında görüşmek üzere. Sevgiler..