11 Kasım 2014 Salı

Portofino - İtalya


"I found my love in Portofino - Aşkımı Portofino'da buldum" 
Muhtemelen duymuşsunuzdur o meşhur şarkıyı. Gidenler gerçekten aşkını buldu mu bu kasabada bilmem ama ben cenneti buldum sanırım burada. 



Portofino Genova'nın Ligurya bölgesinde küçük, çok sevimli ama çok da sosyetik rengarenk bir kasaba. Portofino'ya Santa Margherita'dan tarifeli otobüslerle gidiliyor. Sahile araba girmesi yasak. Otobüsler de aynen bu şirin kasaba gibi minik ve çok sevimli. Otobüsten indikten sonra dar sokaklardan biraz yürüdüğünüzde karşınıza o nefes kesici manzara çıkıyor birden. Rengarenk evler, pırıl pırıl bir deniz ve küçük, keyifli kafeler. Her yerden mutluluk, neşe, hayat fışkırıyor gibi Portofino'da...




Bütün bu mütevazi havasına, sıcak ortamına rağmen en lüks mağazalar yerini almış burada ve yıllardır jet sosyetenin göz bebeği olmuş bu şirin kasaba. Ünlü yazar, şair Guy de Maupassant bir romanını buradan ilham alarak yazmış. 1959 yılına kadar sessiz sakin bir balıkçı köyü olan Portofino Vittorio Paltineri’nin ünlü şarkısından sonra birden meşhur olmuş. (Dalida iyice zirveye oturtmuş bu parçayı daha sonra). Sözün kısası ben tek kelimeyle Portofino'ya bayıldım. Eşimle gelecek yaz tekrar gitmenin planlarını bile daha oradayken yaptık. En güzel program Santa Margherita'da kalıp, Portofinoda öğle ve akşamı geçirip, Cinque Terre bölgesinde tatile devam etmek. Bakalım gerçekleştirebilecek miyiz?
Eğer bu güzel kasabaya gitme şansınız olursa sahildeki cafelerde ve restoranlarda kahvelerinizi, içkilerinizi içip akşam denizin o güzel sesi eşliğinde bir yemek yemenizi, tepede bulunan ve kasabayı koruduğuna inanılan San Giorgio kilisesine çıkmanızı öneririm. 



Ayrıntılı Portofino ve diğer gezi fotoğraflarına ana sayfada bulunan İnstagram adresinden de ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok: