10 Ekim 2008 Cuma

Sinop




Sinop bu gezimiz boyunca en sevdiğim şehirlerden biri oldu. Yol boyunca gördüğümüz sıra sıra apartmanlardan sonra bu aşırı ve çarpık yapılaşmaya karşı kendini koruması beni çok mutlu etti. Sinop'a akşama doğru vardığımız için çok fazla gezme fırsatı bulamasak da sahilde içtiğimiz çaylar ve yediğimiz yemek bütün yorgunluğumuzu silip attı. Sinop'un önemli bir özelliği de ünlü filozof Diyojen'in buralı olması. Zaten şehire girişte ilk göze çarpan şeylerden biri de ünlü filozof'un heykeli. Adliye binası da görülmeye değer güzellikte yapılardan biri. 

Nerede ne yenir: Öğrendiğimize göre sahildeki Saray Lokantası en iyi balık lokantalarından biri. Doluluğu da sanırım bunu kanıtlıyordu. Ayrıca limandaki Barınak Cafe'nin çok güzel pizza yaptığını da öğrendik. Sinop'un mantısı ve nokul denilen yöresel yemeği de meşhur. Sorduğumuzda en iyi mantının sahildeki "Teyze'nin yeri'nde" yeneceğini söylediler. (Mantılar gerçekten lezzetliydi)

Ne alınır: Sinop'da gemi maketleri yapan irili ufaklı birçok dükkan var. Boy boy gemi maketleri ve gemi magnetleri hoş bir hediyelik olabilir.

Görülecek yerler: Sinop kalesi, Diyojen heykeli, Sakarya caddesi üzerindeki eski binalar

*Diyojen hakkında bilgi: Gündüzleri elinde fenerle dolaşan çok dürüst bir adam olduğu ve bir fıçı içinde yaşadığı söylenir. Gelenekçiliğe karşı tavır almış, ve insanları yalın ve doğal bir yaşam biçimine çağırmayı amaçlamıştır. En bilinen sözü Büyük İskender bir dileği olup olmadığını sorduğunda "Gölge etme başka ihsan istemem"dir. (*Kaynak: Wikipedia)

6 yorum:

MOBIUS dedi ki...

Size küçük bir soru;

Türkiye'nin bütün şehirlerinde olup Sinop'ta olmayan şey nedir?

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Ooooo bu 10 puanlık uzman sorusu oldu. Bi düşüneyim bakalım :)

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Mobius çatlamak üzereyim hala bulamadım sorunun cevabını. Atatürk caddesi diyecektim ama baktım o da varmış. Ne ki sorunun cevabı?????

MOBIUS dedi ki...

Trafik lambası :)

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Aa gerçekten mi nasıl olabilir ki böyle birşey. Şaka gibi

MOBIUS dedi ki...

Çok enteresan ama gerçek :)
Yani yolların ve sokakların çok geniş olmamasının yanı sıra insanların trafikte hoşgörü sahibi olması trafik lambasına ihtiyaç sağlamamış.